Skip to content

Optimaal vergoed

Hoortoestel
vergoedingen & Verzekeraars

Welke hoortoestellen vergoed uw verzekeraar?

Vergoedingen Hoortoestel

Moderne hoortoestellen bieden erg veel. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur kunt u tussen verschillende hoortoestellen kiezen.

Waar u ook voor kiest, bespreek het in alle rust met uw KIND HOREN audicien in Breda. Onze gekwalificeerde en vriendelijke medewerkers zorgen ervoor dat u altijd een persoonlijke optimale luisterervaring beleeft. Vanaf het begin en zelfs jaren later.

Wanneer u over gaat tot de aanschaf van een paar hoortoestellen is het van belang om samen met ons uw hoorervaring volledig te personaliseren. Dit doen we door intensief samen te werken en tevens hulp op afstand te bieden. Afhankelijk van uw wensen of specifieke hoorsituatie kunnen we kleine aanpassingen als een soort update naar uw hoortoestellen zenden. U kunt de wijzigingen eerst proberen voordat u ze zelf toepast. Zo bent u volledig in controle.

Twijfelt u over de status van uw gehoor? Probeer dan eens een online hoortest of plan een vrijblijvende afspraak bij ons in Breda. 

hoortoestellen-vergoedingen-verzekeraars-KIND-Audiciens-Breda
De exacte vergoeding is vastgelegd in zogenoemde hoorprotocol. Alle audiciens in Nederland moeten volgens dit protocol van zorgverzekeraars - een vastgesteld stappenplan - werken. Dit geeft u de garantie dat u verzekerd bent van een toestel waarmee u goed kunt functioneren. Wanneer u lichte gehoorproblemen heeft, krijgt u dus ook een vergoeding voor een eenvoudiger toestel. In de praktijk kan dit een goedkoper toestel of een overjarig toestel zijn. Maar deze voldoen tegenwoordig ruimschoots. Wilt u alle features en het beste van het beste, dan dient u een hoortoestel te overwegen zonder vergoeding van uw verzekeraar. In dat geval spreken we van private-markt hoortoestellen. Hoortoestellen die vergoed worden vallen in de onderstaande categorieën. We noemen ze dan ook "categorie hoortoestellen".

Vergoedingen hoortoestellen & de aanschaf van uw eerste toestel(len)

Het hoorprotocol

Categorie hoortoestellen

Vergoeding vanuit uw basisverzekering

De verzekerde komt in aanmerking voor vergoeding van een hoortoestel vanuit de basisverzekering als er sprake is van gehoorverlies. Het gaat dan om een verlies van minimaal 35 decibel (dB).

Het hoortoestel, inclusief één batterij, wordt vergoed voor 75 procent van het aankoopbedrag (bij een gecontracteerde leverancier/zorgaanbieder). Het onderzoek naar de gehoorfunctie wordt ook vergoed door de basisverzekering.

Eigen bijdrage en eigen risico

De verzekerde betaalt zelf een eigen bijdrage van 25 procent (in 2020) bij het aanschaffen van een hoortoestel. Daarnaast geldt het eigen risico.

  • Het eigen risico wordt verrekend wanneer de toestellen worden gedeclareerd.
  • Omdat toestellen relatief duur zijn, wordt direct het volledige eigen risico verrekend of wat daar nog van over is.
  • Voor kinderen tot en met 18 jaar wordt een hoortoestel volledig vergoed.

Bronnen: Consumentenbond / Hoormij.NVVS

Hoortoestel_Vergoeding_Basisverzekering_Bij_KIND_AUDICIENS

Plan direct een afspraak in

Maak direct een Gratis afspraak in Breda om
het juiste hoortoestel voor u te vinden

Vergoeding_Van_Hoortoestel_Bij_KIND_AUDICIENS

Vergoeding hoortoestel aanvullende verzekering

Uw aanvullende verzekering vergoedt in een aantal gevallen (een deel van) uw eigen bijdrage van 25% van de aanschafprijs van het hoortoestel.

 

Let goed op of u voor deze vergoeding naar een gecontracteerde audicien dient te gaan. Sommige polissen hebben geen expliciet onderdeel over hoortoestellen, maar scharen ze onder de categorie “hulpmiddelen”. Wie ook andere hulpmiddelen, zoals een pruik of orthopedische schoen nodig heeft, moet daar dus goed op letten. De maximale vergoeding kan dan gelden voor alle hulpmiddelen samen.

Het verschil in premie bij aanvullende verzekeringen is doorgaans groot. Over het algemeen geldt: hoe hoger de premie, hoe hoger de vergoeding voor hoortoestellen.

oplaadbare-hoortoestellen-starkey

Oplaadbare Hoortoestellen

Ontdek de voordelen van oplaadbaar

hoortoestel-telefoon-bluetooth-gehoorapparaat-smartphone-iphone-app-apple

Hoortoestellen Bluetooth

Connect met uw Smartphone

TV-Kijken-accessoires-hoortoestellen-apparaten-bluetooth

Ongestoord TV Kijken

Handige accessoires