Een audicien in Breda met een unieke persoonlijke benadering

KIND HOREN Audiciens houdt er een unieke aanpak op na om slechthorenden verder te helpen. Wat je vaak hoort is dat audiciens alleen categorie hoortoestellen aanbieden aan hun klanten. Dit zijn hoortoestellen die verzekeraars vergoeden. Als klant wordt u dan al snel in een hoekje geduwd. U wordt als het ware toegewezen aan een bepaalde categorie slechthorendheid en daarbij past toestel X. Bij KIND HOREN Audiciens ervaren wij dit niet als de ideale werkwijze. Bij ons gaat het erom wat écht het beste is voor de klant.

KIND HOREN Audiciens in Breda, het beste voor de klant?

Het is ons streven om een hoortoestel te zoeken dat optimaal geschikt is voor uw situatie. Er is een bepaalde reden dat u slecht hoort. Bij elke reden en bijbehorende situatie hoort een specifieke oplossing. Het kan dan zomaar zijn dat er een privaat toestel aan te pas moet komen. Die zijn soms duurder, maar presteren wel beter. En vaak zijn ze voorzien van de laatste technologische innovaties. Denk daarbij aan zaken die het leven makkelijker maken. Functies als realtime vertalen, gezondheidsmonitoring en valdetectie bijvoorbeeld. Maar ook innovaties op het gebied van goed horen. 

Bovendien zijn er verzekeraars die wel meewerken bij de aanschaf van private toestellen. Op je gehoor wil je niet onnodig besparen want een adequate aanpak zorgt ervoor dat je gehoor ook minder snel achteruit gaat. 

Audicien-gehoor-laten-testen-Starkey-Breda-KIND

Gehoorapparatuur op maat van een gehoorspecialist

Het is natuurlijk mooi meegenomen dat er bij KIND HOREN Audiciens een persoonlijke en doelgerichte aanpak is. Maar hoe ziet dat proces er in de praktijk uit? Om u zo goed mogelijk te kunnen helpen, verloopt dit proces bij een gehoorspecialist in de volgende 5 simpele stappen:

1. Gehoorproblemen constateren

Denk voor uw bezoek aan onze audicien in Breda (of een andere audicien in het land) goed na over het probleem dat u ervaart. In welke situaties merkt u dat u niet goed hoort? En waaraan merkt u dat? Voorbeelden zijn:

  • U zet de TV vaak harder of uw omgeving geeft aan dat de TV bovengemiddeld hard staat
  • U heeft last van het omgevingsgeluid, u verstaat dingen daardoor minder snel
  • In gezelschap heeft u extra moeite om mensen te verstaan
  • U hoort niet meer alle vogeltjes
  • Muziek klinkt niet hetzelfde als vroeger
  • In het verkeer is het lastig voor u te bepalen vanuit welke kant bepaalde geluiden komen
Bespreek deze problemen met uw audicien en leg voor wat u exact ervaart.

2. Eerste kennismaking bij uw audicien in Breda

Bij de eerste kennismaking bij KIND HOREN Audiciens voeren wij een screening van uw gehoor uit. Hiermee testen we in welke mate uw gehoor is aangetast. Aan de hand van deze screening bepalen wij of er aanleiding is voor een uitgebreide gehoortest. Is uw gehoor tot op een bepaald niveau aangetast? Dan sturen wij u mogelijk door naar de kno arts.

3. Oplossing zoeken

gehoortesten-breda-sociale-interactie
Goed horen betekent betere sociale interactie.

Als blijkt dat wij u verder kunnen helpen, dan gaan we op zoek naar een oplossing op maat. Aan de hand van uw specifieke gehoorproblemen bekijken we wat de beste hooroplossing is. 

We kijken welke uitdagingen u heeft en hoe we daarop kunnen inspelen. Een oplossing is niet alleen mogelijk in de vorm van een hoortoestel. U kunt namelijk ook denken aan:

En zo zijn er nog meer mogelijkheden om uw omgeving ondersteunend aan uw gehoor te maken.

4. Aanmeten hooroplossing

Indien we tot een hooroplossing zijn gekomen, dan gaan we deze voor u bestellen. Alle onderdelen van uw gehoorapparaat worden dan bij ons geleverd. Tijdens een vervolgafspraak meten wij deze voor u aan. Na een testperiode kunnen we de instellingen voor u verfijnen. Sommige toestellen (bijvoorbeeld de toestellen van Starkey) laten het toe dat we dit op afstand voor u kunnen inregelen.

5. Vervolgafspraak

Uiteraard sturen we u niet de deur uit zonder regelmatig te checken of alles nog goed werkt. Er worden nog twee specifieke afspraken ingepland. Na een bepaalde periode voeren we een eerste controle uit. 

Blijkt alles in orde en optimaal te werken? Dan volgt daarna voor de zekerheid nog één eindcontrole. Als ook dan alles in orde is, zien we u graag slechts jaarlijks een keertje terug.

Hoortoestellen-met-bluetooth-voor-smartphones

Sommige toestellen kunt u met uw smartphone finetunen.

Verschil audioloog en audicien

KIND HOREN Audiciens Breda is gespecialiseerd in het leveren van hoortoestellen en andere vormen van audiologische apparatuur. Mogelijkerwijs voorzien wij u jarenlang van een oplossing voor uw gehoorproblemen.

Daarmee wordt ook meteen duidelijk wat het verschil is tussen een audioloog en een audicien. Een audioloog is namelijk een persoon die zich bezighoudt met diagnoses en behandeling van gehoorklachten. Die richt zich meer op de oorzaak en het verhelpen van de klachten. Een audicien is gespecialiseerd in het leveren van de best mogelijke gehoorapparatuur als hulpmiddel naast de blijvende klachten.

Wat kan ik direct zelf doen bij gehoorproblemen?

Naast het laten aanmeten van gehoorapparatuur bij een gehoorexpert, zijn er ook een aantal dingen die u zelf kunt doen. Heeft u bijvoorbeeld vaak last van verstopte oren, pijnlijke oren of een suis? Kies er dan voor om regelmatig een of meerdere van de volgende maatregelen te nemen. Vooral op de lange termijn hebben deze echt een positief effect op uw gehoor:

  • Gebruik gehoorbescherming in luide omgevingen
  • Laat uw oren regelmatig controleren, om problemen vroeg te verhelpen
  • Vraag uw omgeving hoe zij denken over uw gehoor en of u vaak dingen slecht verstaat
  • Gebruik regelmatig audispray als uw oren vaak verstopt zijn
KIND-Audicien-Breda-KIND-Winkel-Voorzijde
KIND Audiciens in Breda

Kom langs bij een audicien in Breda

Heeft u zelf last van gehoorproblemen of kent u iemand die hier al een tijdje mee te maken heeft? Wellicht is het dan tijd om een gehoorspecialist naar de problematiek te laten kijken. Kom langs bij KIND HOREN Audiciens in Breda voor een kennismaking en om echte experts enkele tests te laten uitvoeren. 

Recommended Posts