Skip to content

Oorsuizen

Tinnitus
Oplossingen

Wat is het en wat kunt u doen?

Tinnitus, wat is het?

Miljoenen mensen lijden aan tinnitus. Ongeveer vier procent van de bevolking wordt getroffen, waarvan tussen de 20 en 30 procent ernstig is.

Tinnitus is de medische term voor geruis in de oren of in het hoofd terwijl er in feite geen écht geluid aanwezig is. De waarneming van deze geluiden komt van binnenuit.

Het is belangrijk om te weten dat Tinnitus geen ziekte is. Het is een symptoom, veroorzaakt door bijvoorbeeld een oorontsteking, hoge bloeddruk of samengaand met een gehoorverlies.

tinnitus-oorsuizen-testen-bij-KIND-audiciens-Breda

Last van een piep?

Dit symptoom komt voor bij zowel jongeren als ouderen. Er zijn mogelijkheden om er mee te leven. Met name de Tinnitus-Retraining-Therapie (TRT) heeft zich hierin bewezen. Graag adviseren wij u uitgebreid en persoonlijk over de therapie-mogelijkheden. Plan een afspraak in voor een persoonlijk intake gesprek.

Hoe je tinnitus kunt voorkomen

Ga veilig om met geluid

Bescherm uzelf door gehoorbescherming te dragen als u op plekken bent met hard geluid. Gehoorbescherming is er voor verschillende situaties, zoals voor het uitgaan, op de motor, tijdens het klussen of op werk.

Meten = weten

Download een decibel app voor uw mobiele telefoon en meet omgevingsgeluid. Is het geluid harder dan 80 decibel? Neem dan direct passende maatregelen om uw gehoor te beschermen.

Merk gehoorschade op tijd op

Tinnitus gaat vaak gepaard met gehoorverlies, doe daarom elk jaar een (online) gehoortest om dit te checken. Starkey biedt hier een betrouwbare online hoortest aan. Uiteraard kunt u bij ons in Breda ook een gratis gehoortest af laten nemen.

Plan direct een afspraak in bij ons filiaal in Breda

Plan eenvoudig een Gratis afspraak in voor
een persoonlijk hooradvies / gehoortest in Breda.