Onzichtbare hoortoestellen hebben de toekomst

Onzichtbare hoortoestellen zijn natuurlijk niet onzichtbaar, maar de superkleine – bijna onzichtbare gehoorapparaatjes zijn er wel!  Veel mensen schamen zich voor hun hoorproblemen maar nog meer voor het dragen van een groot gehoorapparaat. Het is een van de redenen waarom mensen nogal terughoudend staan tegenover een gehoortest en een mogelijk gehoortoestel. Die grote, logge apparaten waar onze opa’s en oma’s mee rondliepen, die je oor volledig bedekken en waar de batterijen nooit van werken, zijn een schrikbeeld voor veel mensen met gehoorproblemen. Maar er is licht, of beter gezegd geluid, aan het einde van de tunnel.

Onzichtbare hoortoestellen zijn ultramodern

Terwijl een groot deel van de Nederlanders een bril heeft, voor op het werk of in de auto, heerst er soms nog een stigma op het hebben van een gehoorapparaat. En dat is wat ons betreft onterecht; in een maatschappij waar we omgeven lijken te zijn door lawaai zijn gehoorproblemen niets om je voor te schamen. Mensen van alle leeftijden kampen ermee! En als je er niets aan doet, wordt het alleen maar erger en kan het zelfs op sociaal- of werkniveau een obstakel worden.

Maar toch, wie denkt aan een gehoortoestel denkt al snel aan die slagbeugels die de oudere generaties om hun oren geklemd hadden. Groot, log, bruin; ze springen in het oog en niet op een positieve manier. Gelukkig leven we in een tijd waarin voor elk probleem een passende oplossing wordt gevonden. En in het geval van gehoortoestellen komen we uit bij het fenomeen “onzichtbare hoortoestellen”. Ze zijn nieuw, ze zijn ultramodern, en ze zijn perfect voor iedereen met gehoorproblemen. Daarnaast zijn veel toestellen voorzien van een berg aan slimme features (zoals bijvoorbeeld valdetectie van Starkey Livio!) Dit is waarom hoortoestellen de toekomst hebben.

Onzichtbaar-in-het-oor-hoortoestel-KIND-Audiciens
Onzichtbare hoortoestellen draagt men in de gehoorgang.

Onzichtbaar horen

De naam zegt het al; je ziet ze niet. Het aanschaffen van een gehoortoestel vormt een obstakel voor veel mensen, vanwege de simpele reden dat ze zich schamen voor het hebben van gehoorproblemen.

Ze zien het als iets wat bij oudere generaties hoort, terwijl de eventuele nadelen van een gehoortoestel bij lange na niet opwegen bij de voordelen van een goed functionerend gehoor. Onzichtbare hoortoestellen zie je niet: ze worden goed weggestopt in je oor en als je geen zin hebt om iemand over je hoortoestel of je gehoorschade te vertellen, dan kan je het hypermoderne apparaatje gewoon verborgen in je oor houden!

De nieuwste technologie

Om goed te kunnen functioneren met het kleine formaat van onzichtbare hoortoestellen moet er uiteraard gebruikgemaakt worden van absolute state-of-the-art technologie.

De onzichtbare hoortoestellen waar KIND mee werkt zijn technische hoogstandjes: in het toestel zit alles verwerkt, van de microfoon tot de versterker en de batterij. Dankzij de slimme technologie waar deze gehoortoestellen gebruik van maken wordt ruis onderdrukt. Ook klinkt het geluid dat via het hoortoestel wordt doorgegeven een stuk natuurlijker.

gehoortesten-breda-sociale-interactie
Goed horen betekent betere sociale interactie.

De mogelijkheden van nieuwe hoortoestellen

Het wordt nog leuker; veel onzichtbare hoortoestellen hebben de mogelijkheid om het apparaat via Bluetooth te verbinden met je smartphone. Zo kan je zelfs muziek afspelen via je gehoortoestel! Ideaal voor als die ene collega weer eens niet kan ophouden met praten of om snel een telefoongesprek te voeren. Daarnaast kan je de onzichtbare hoortoestellen ’s nachts, als je ligt te slapen, opladen via de nieuwste technologie. Je bent dan geen geld kwijt aan losse batterijtjes en je toestellen gaan een hele dag mee op één accu-lading!

Vermoed je dat je gehoorproblemen hebt? Kan je in een lawaaierig café de gesprekken niet goed volgen, hoor je constant een piep in je oor of ben je juist zeer gevoelig voor een krakend plastic zakje of een deur die hard dichtslaat? Dan kan een gehoortest je uitsluitsel geven – en wie weet ben jij straks de trotse drager van een uniek onzichtbaar hoortoestel!

hoortoestellen_RIC_AHO-Achterhetoor-KIND-Audiciens-Breda

Onzichtbaar horen bij KIND Audiciens Breda

Laat je goed informeren over de mogelijkheden op het gebied van hoortoestellen. Doorgaans zijn er tal van opties en is er meer mogelijk dan wat jouw verzekering wil vergoeden.

Bekijk onze state-of-the-art onzichtbare hoortoestellen of plan een vrijblijvende afspraak in voor meer informatie. 

Wilt u een gedegen hoortest laten afleggen? plan dan snel direct in afspraak in met uw KIND Audicien in Breda

Recommended Posts